BE -(part of)

BE -(part of) er en involverende danse og musikforestilling under udvikling, for skolebørn på mellemtrinnet


BE-(part of) består af 3 dele. Først oplever børnene en involverende danse og musikforestilling i rollen som publikum. Dernæst deltager børnene i en workshop. Til sidst optræder en grupppe børn sammen med danserne og musikeren.


Del 1: Forestillingen 
I BE-(part of) drømmer to venner sammen. De indgår i hinandens drømme: den ene ikke kan gå selvom hun vil, de mødes i venskab og rækker efter lyset og pludselig kan de ikke finde vejen ud gennem børnepublikummets kroppe, men til sidst finder ro og eftertænksomhed. De sanser publikum, hinanden og sig selv. Hvad drømmer du? Skriften kommer langsomt til synes på en stor rulle papir de folder ud? Hvad drømmer du? Synger musikeren.

Under forestillingen bliver børnene guidet rundt i rummet af en danseformidler - de bliver først ind i drømmen og bliver en del af den. Børnene bliver væggene i et hus danserne ikke kan finde ud af, de bliver en hule, de truer, de mærker vinden af danserne der flyver forbi og de deltager i slutningens ro ved at ligge roligt på gulvet. De oplever forestillingen/drømmen fra forskellige vinkler i rummet, de ser både de to dansere på lang afstand og kommer helt tæt på dansernes kroppe.


Del 2 og 3:  Pædagogisk formidling
Efter oplevelsen af forestillingen deltager børnene i en workshop. De lærer dele af koreografien og arbejder med grundlæggende danseteknik og får en basisforståelse for dansen. I workshoppen undersøger børnene forestillingen gennem deres egen fysik og indgår i empatiske, nysgerrige, respektfulde og humoristiske møder. Musikeren spiller live til workshoppen.

Efter workshoppen opfører en frivillig gruppe af børnene forestillingen sammen med de to professionelle dansere og musikeren. Resten af børnegruppen oplever forestillingen for anden gang, nu med flere af deres kammerarter som medvirkende.
 

Medvirkende
Dans og koreografi: Anu Rajala- Erkut og Ellen Kilsgaard / Marie Lykkemark Simonsen
Live musik og komposition: Henriette Groth
Pædagogisk formidler/pædagogisk konsulent: Rikke Steen (adjunkt UCN)